Uitvaart regelen? Bel direct

Persoonlijk en oprecht

Crematie regelen

Voor het regelen van een crematie kunt u terecht bij Saskia Geerts. Als uitvaartverzorger regel ik graag, samen met u, een crematie op maat.
Daarmee bedoel ik dat we samen kijken wat bij de overledene zou passen, of er wensen bekend zijn. Wat uw eigen wensen en ideeën zijn om de crematie vorm te geven. Ik ben er om met u mee te denken, met voorstellen te komen, kortom de crematie voor u te regelen. Omdat rust daarbij belangrijk is kijken we steeds hoe we die kunnen creëren. Mijn sterke kant is dat ik veel ruimte bied om zelf invulling te geven aan het afscheid, te zorgen voor een ongedwongen sfeer. Daarnaast ben ik helder over de situatie, de tarieven en mogelijkheden. U wilt immers weten waar u aan toe bent.

Direct crematie regelen?

Ik sta voor u klaar. Bel vrijblijvend voor meer informatie.

Crematoria

In Drenthe en Groningen kennen we een zestal crematoria, het staat u geheel vrij zelf een keuze te maken:

Assen – rouwcentrum De Boskamp
Hoogeveen – Zevenberg
Emmen – De Meerdijk
Groningen – Yarden crematorium
Eelderwolde – Ommeland en stad
Stadskanaal – Cereshof

Begrafenis of crematie

Wat past het beste bij u?

Veel mensen spreken nog over een begrafenisondernemer in plaats van een uitvaartbegeleider. Maar uiteraard regelt Flare uitvaarten ook graag een crematie voor u. De keuze tussen een begrafenis of een crematie is altijd een persoonlijke. Ik kan u daarom niet adviseren in die keuze, wel de mogelijkheden met u doornemen.

Voor nabestaanden is deze keuze belangrijk te weten, omdat zij graag tegemoetkomen aan uw wensen. Vindt u het moeilijk dit tijdens uw leven met hen te bespreken dan raadt Flare uitvaartverzorging u aan dit te noteren. Dit kan in Het Oprechte Testament www.hetoprechtetestament.nl Een boek zonder standaard hokjes die u moet aankruisen om uw keuzes kenbaar te maken, maar een doe-boek voor uw persoonlijke verhaal en wensen.

Crematorium

Voor het regelen van een crematie bent u vrij in de keuze voor een crematorium. Daarbij spelen locatie, mogelijkheden en kosten vaak een rol. Ik informeer u daar graag over. Veel crematoria organiseren regelmatig open dagen, zodat u een kijkje achter de schermen kunt nemen. Het kan interessant zijn daar eens ongedwongen rond te kijken.
De dienstverlening is er veelal op gericht zoveel mogelijk in te spelen op de wensen van u, als familie en vrienden. Vanaf het moment dat u Saskia Geerts inschakelt om een crematie te regelen bekijken we samen stap voor stap wat uw wensen en behoeften daarbij zijn. Een crematorium bestaat meestal uit een aantal opbaarkamers, een of meerdere aula’s waar een afscheidsdienst gehouden kan worden en een koffiekamer/loungeruimte waar gelegenheid is voor een (in)formeel samenzijn. Daarbij kunt u gebruik maken van veelal uitgebreide cateringmogelijkheden.
Uiteraard heeft u vrije keuze in de diensten waar u gebruik van wilt maken. Ik denk graag creatief met u mee over meer en andere mogelijkheden. Een uitvaart kun je maar één keer doen, wat past bij de buurman hoeft niet bij u te passen, dus we nemen de tijd om te komen tot een passend geheel.

Stap-voor-stap

  • Het regelen van een crematie doen we stap-voor-stap. Ik adviseer en informeer, u bepaalt.
  • de keuze voor een crematorium is vaak afhankelijk van de bekendheid met de locatie, de afstand, de uitstraling, de prijs.
  • ik neem voor u contact op met de locatie om datum en tijdstip van de crematie te bepalen, de tijdsduur die we reserveren is afhankelijk van de invulling van de plechtigheid, het aantal mensen dat u verwacht en of u wel of geen gebruik wilt maken van de koffiekamer.

Asbestemming

Een crematieproces duurt ongeveer 5 kwartier. De as wordt vervolgens bewaard in een asbus. Na 4 weken ontvangt u bericht van het crematorium met de vraag wat uw wensen zijn met betrekking tot de as. Deze kunt u meestal kostenloos nog een half jaar bij het crematorium laten. Ook kunt u er voor kiezen de as te halen, een urn te kopen waar u de as in laat doen, de as te (laten) verstrooien op het strooiveld en zo zijn er nog meer mogelijkheden. Flare uitvaartbegeleiding informeert u hier graag over.

Scroll naar boven