Uitvaart regelen? Bel direct

Zelf uitvaart regelen

Ze hadden het gelezen op mijn website. Zelf een uitvaart regelen voor een vast bedrag.
Dat was precies wat ze zochten. Immers ze hebben alles graag in eigen hand. Zoals ze geleerd hebben van huis uit. Vader en moeder waren ondernemende types, maar niet alleen dat. Ze hadden een eigen mening en werden door sommige mensen als eigenwijs bestempeld.

Ze groeiden op in een mooi dorp in Drenthe. Vader was handig met zijn handen en bouwde grotendeels zelf een huis. Op een heerlijk rustig plekje waar ze alle vrijheid hadden om hutten te bouwen, slootje te springen en noem maar op. Naarmate ze ouder werden gingen ze verder op ontdekkingstocht en vlogen uit. Een aantal van hen bleven in Nederland, anderen zochten hun geluk wat verderop.

Het was verdrietig toen moeder op een bepaald moment zoveel zorg nodig had dat thuiswonen steeds lastiger werd. Ze kozen een verzorgingshuis in de buurt. Het ouderlijk huis, waar ze zo aan gehecht waren hielden ze graag in de familie. Eén van hen kocht het en nam er haar intrek. Oude herinneringen smolten samen met nieuwe plannen.

Na het overlijden van moeder ging ook vader achteruit. Ze wilden hem graag dichtbij houden, onderzochten de mogelijkheden en kozen voor een mantelzorgwoning in de tuin. Het huis dat hij ooit zelf had gebouwd bood in de tuin ruimte genoeg voor een extra woning. Een kamer, slaapkamer, douche en toilet vormden samen een eigen ruimte. Hij kon er schilderen en andere kunstwerken maken. Zijn dochter, schoonzoon en kleinkinderen in de buurt, het was voor iedereen een ideale oplossing.

Dus toen duidelijk werd dat hij niet meer lang zou leven besloten ze te kijken hoe ze dit afscheid zelf vorm konden geven, precies zoals ze het zelf wilden. Met professionele ondersteuning op de achtergrond aanwezig. Toen ze zagen dat Flare uitvaartbegeleiding deze mogelijkheid biedt, was het contact snel gelegd.

Zo kwamen alle kinderen terug naar de plek waar ze geboren waren, namen ze daar afscheid van hun vader en brachten ze hem zelf naar zijn laatste rustplaats. De cirkel daarmee rond makend. Hoe mooi is dat.

Deel dit verhaal
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Een laatste vraag

Hij reed altijd over het parkeerterrein van het ziekenhuis waar ze werkte. Zo is hun relatie begonnen, inmiddels bijna 50 jaar geleden.

We hebben het geweten

‘Johannes is overleden’ valt ze met de deur in huis. Johannes…goh….ik kijk haar aan, om te zien wat het met haar doet,

Scroll naar top