Uitvaart regelen? Bel direct

Weet waar je aandacht is

‘Bereid je voor’. Dat is wat ik regelmatig tegen mensen zeg. Bespreek met elkaar wat je gaat doen zodra je geconfronteerd wordt met het overlijden van een van jullie. Wat wil degene die afscheid van het leven moet nemen, wat wil je als nabestaanden. Het daarover hebben kan soms verrassende uitkomsten geven. Alleen daarom al is het goed het er zo af en toe eens over te hebben.

En zorg vooral dat je zelf de regie hebt. Dat is zo belangrijk. We leven in een land waar veel regels en wetten zijn. We passen op ons daar vooral aan te houden, want anders riskeren we een boete.
Maar bij een uitvaart, bij het afscheid nemen van een dierbare is het juist van veel waarde om dat te doen wat bij jou past. Wat en hoe dat is verschilt per persoon. Dan wil je toch zelf de regels bepalen?

Mij wordt geregeld gevraagd of ik wil meedenken over een uitvaartverzekering die mensen hebben. Vaak in een grijs verleden afgesloten, in de kast gelegd en nooit weer naar gekeken. Tot het gevoel er is dat deze weleens binnen afzienbare tijd nodig zou kunnen zijn.
Laat ik voorop stellen dat het heel verstandig is je ook financieel voor te bereiden. Het verzorgen van een uitvaart kost immers geen honderden maar vaak duizenden euro’s.

Maar wat me opvalt is dat veel mensen zich laten leiden door de regels en voorwaarden die vaak verbonden zijn aan verzekeringen. De verzekeraar lijkt daarmee de regie over de uitvaart van jouw dierbare te krijgen. De verzekering die ooit was bedoeld om je financieel te ondersteunen gaat nu een hoofdrol spelen in een uitvaart waarin je zelf de regie hoort te hebben.

Wil je samen met mij kijken naar hoe je een uitvaart kunt voorbereiden? Neem dan contact met mij op. Verschuif je aandacht van de wensen/regels van de verzekeraar naar je eigen wensen en behoeften. Geef de verzekering weer een ondersteunende rol in plaats van een hoofdrol.
Alleen je aandacht bij jezelf houden geeft ruimte om te voelen in je hart.
Dat gun ik je!

Deel dit verhaal
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Meer verhalen
Flare uitvaartbegeleiding

Wat is van waarde

Afgelopen week was ik aan het opruimen, op zolder. Aangekomen bij het milieupark bleek ik niet de enige te zijn, er stond

Flare uitvaartbegeleiding

Crisis en vrede

Vanmorgen werd ik wakker met een vredig gevoel, de tegenhanger van het crisisgevoel. Ze horen bij elkaar. Net als verdriet en liefde.

Amazing Grace

Amazing Grace

Een aantal jaren geleden zat ik, in de stad waar ik geboren en getogen ben, in een kerk. Na een tijdje realiseerde

Scroll naar top