Uitvaart regelen? Bel direct

Wat is van waarde

Afgelopen week was ik aan het opruimen, op zolder. Aangekomen bij het milieupark bleek ik niet de enige te zijn, er stond een lange rij met auto’s. Allemaal volgeladen, bestuurders wachtend tot ze aan de beurt waren om hun oude spullen weg te gooien.

Ik heb al jaren (veel te) veel spullen in huis. Boven op zolder staat van alles en nogwat wat achter is gelaten door dochters die het huis verlieten. Ze zijn kleinbehuisd en moesten daarom keuzes maken in wat wel en wat niet mee te nemen. Wat is van waarde en waar kun je best zonder. Soms lastige keuzes, want tja, je hebt voor de spullen betaald en doet ze dus niet zomaar weg. Maar ze nemen ook ruimte in beslag en je doet er eigenlijk niks mee. Als het er op aankomt, kun je best zonder.

Maar nu we met ons allen ontdekken wat echt van waarde is en waar we best zonder kunnen, ben ik ook aan het opruimen. Nadat er zaken werden platgelegd ging ik als eerste actie ons gezin bij elkaar brengen, thuis samen eten, kijken hoe we erbij zitten, even de gevoelens uiten. Daarna ging ieder weer zelf op pad en ging ik thuis verder met waar al eerder een begin mee gemaakt was. Keuzes maken wat belangrijk in het leven en wat niet nodig is.

Die keuze heb ik op werkgebied al een aantal jaren geleden gemaakt. Voor mij is het vak van uitvaartbegeleider zijn namelijk echt van waarde. Ook in de uitvoering daarvan merk ik een ontwikkeling van steeds meer van waarde zijn.
Ook in materialistische zin is het nu goed op te schonen.

Nu we dus samen bezig zijn om op te ruimen is het een goed moment om te voelen, ervaren en bepalen wat echt van waarde is in het leven. Het is een tijd waarin het verloop onvoorspelbaar is.
Wel een tijd waarin je heel snel en intuïtief weet wat echt van waarde is in het leven!

Deel dit verhaal
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Van oud naar nieuw

Op de laatste dag van het jaar mag ik nog een keer naar Stilleweer.Een ruime aula met uitzicht op het water. De

Een laatste vraag

Hij reed altijd over het parkeerterrein van het ziekenhuis waar ze werkte. Zo is hun relatie begonnen, inmiddels bijna 50 jaar geleden.

Scroll naar top