Uitvaart regelen? Bel direct

Ieder mens is uniek

Onlangs mocht ik meevaren op een bootje op de grote zee. Ingepakt in een waterdichte broek en jas zat ik achter de bestuurder van de boot op een smal bankje en kon me vasthouden aan een handgreep. Wat we zagen waren indrukwekkende rotspartijen, water wat in kleur varieerde van donkerblauw naar helder blauwgroen. Zeehonden die mooi lagen te wezen op een rots.

Wat ik voelde was het meedeinen op de golven. Van rustig kabbelend naar groots en wild. Op rustig water keken we om ons heen en zagen de omgeving. Op de grote golven gilden we het uit, zagen niks maar voelden de sensatie door ons lichaam gaan.

Het deed me denken aan mijn dagelijks leven. Als alles rustig voortkabbelt hebben we alle tijd om de wereld om ons heen te ervaren zoals die is. Maar als er hoge golven zijn, juist dan kom ik in actie. Niet om de golven te breken, dat kan ook niet. Wel om de baken te zijn. Een taak die ik met liefde vervul.

Ervaren hoe uniek je eigen reis is die je maakt door dit leven, rustig kabbelend, dan wel met lage of hoge golven, met wisselende uitzichten en inzichten, dat vind ik eigenlijk het mooiste wat er is.
Ieder mens is uniek, dus iedere uitvaart is uniek is voor mij dan ook geen standaard zinnetje wat ik in de mond neem maar is iets wat ik zeg met diep respect voor de schoonheid van het leven, met bewondering voor de kracht van ons bestaan.

Goede reis!

Deel dit verhaal
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Van oud naar nieuw

Op de laatste dag van het jaar mag ik nog een keer naar Stilleweer.Een ruime aula met uitzicht op het water. De

Een laatste vraag

Hij reed altijd over het parkeerterrein van het ziekenhuis waar ze werkte. Zo is hun relatie begonnen, inmiddels bijna 50 jaar geleden.

Scroll naar top