Het verhaal van haar zus

Steenkoud is het in het huis. In de woonkamer brandt gelukkig de houtkachel, maar in de rest van het huis is het steenkoud. Ze is meteen gekomen nadat haar zwager belde dat haar zus was overleden. Onvoorstelbaar……haar zus….de enigste zus die ze heeft. Er was geen enkel teken dat ze zou overlijden, geen enkele verwachting.

En nu zit ze hier, in het koude huis. Ze kijkt naar haar zwager, hij is naar de winkel gefietst om tabak te halen. Vijf jaar was hij van het roken af, maar nu wordt het hem teveel. Zijn lange benen in de oude spijkerbroek, zijn haren grijs en onverzorgd, een dikke trui om hem te beschermen tegen de kou. Hij schudt zijn hoofd en snapt niet hoe dit heeft kunnen gebeuren, hoe ze hem is ontglipt, zijn lieve vrouw.

Jaren heeft ze nauwelijks contact gehad met haar zus. Omdat ze jong uit huis ging, ver weg, op kamers. Ze lang niet begreep waarom haar zus zo weinig thuiskwam. Pas de laatste jaren is het contact hersteld. Mondjesmaat kreeg ze te horen waar het aan lag, wat er vroeger thuis gebeurde met haar zus. Wie had dat nou gedacht….

Nu zit ze hier en kijkt naar buiten. Prachtig, dat vrije uitzicht voor het huis. Hoe anders als bij haar thuis. Afscheid nemen van haar zus, nu, zo vroeg, zo snel, hoe doet ze dat? Ze snapt er niks van. Haar zus is er niet meer. Haar hart vult zich met verdriet, ze kan amper wat zeggen en wil zoveel zeggen.
Ze wil het verhaal vertellen van haar zus, ze wil alles vertellen over haar zus. Hoe geweldig ze was, hoe bijzonder ze was, hoe dol ze op haar was. Alles.

Wilt u ook het verhaal van uw geliefde vertellen neem dan contact op met Saskia Geerts,
uitvaartbegeleider | levensspreker | 06 – 154 27 898

Deel dit verhaal
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Meer verhalen
Flare uitvaartbegeleiding

Weet waar je aan toe bent

Ze komt naar me toe, een envelop onder haar arm geklemd. Ze heeft geen idee meer waar ze aan toe is. Ooit

natuurbegraafplaats

Eeuwige rust

En dan is daar die dag. Dat je een brief vindt op de deurmat. Afzender is de gemeente. Je hebt de tel

natuurbegraven

Het bos

Een van mijn eerste herinneringen is dat mijn vader me ’s morgens vroeg altijd buiten op een tuinstoel zette. Hij dronk dan