Uitvaart regelen? Bel direct

Algemene Voorwaarden

Ken je dat? Je sluit een overeenkomst en moet nog een vinkje zetten bij ‘accepteren algemene voorwaarden’.
Ga jij ze downloaden en alle pagina’s doorlezen? Eerlijkgezegd doe ik dat vaak niet, vanwege het simpele feit dat het vaak meerdere pagina’s zijn met kleine lettertjes in zinnen die ik stuk voor stuk 3x moet doorlezen om te snappen wat men bedoelt.

Toch kan het raadzaam zijn dat wel te doen. Zo sprak ik laatst iemand die gevallen was met zijn fiets, waarbij veel schade was ontstaan. Bellend met zijn verzekeringsmaatschappij ontdekte hij dat hij al een schade had gedeclareerd dat jaar en dus niet weer iets kon declareren. ‘Staat in onze Algemene Voorwaarden meneer, had u een ander pakket afgesloten had het wel gekund….’

Zo was ik onlangs bij een familie om de uitvaart van hun moeder te begeleiden. Op tafel lag de polis en daarop stond, in best leesbare letters, dat de algemene voorwaarden van toepassing waren. Toch nieuwsgierig geworden las ik ze door en daar stond dat de verzorging van de overledene zou gebeuren zonder familie en andere personen. Wat betekent dat vroeg ik me af en kreeg meteen allerlei beelden op mijn netvlies van mannen in witte jassen die een scherm komen plaatsen waarachter, ik weet niet wat, gaat plaatsvinden. Of gaan ze, net als vroeger, de gordijnen, ramen en deuren sluiten en mag niemand bij de overledene behalve een serieus kijkende man in zwart pak?

En wat nou als ik hiervan wil afwijken? Ik overleg namelijk in alle gevallen met de familie en/of andere personen waar ze behoefte aan hebben, wat hun wensen zijn. Of ze zelf hun dierbare willen wassen en aankleden of anders willen meehelpen. Moet men volgens deze algemene voorwaarden daarvoor dan bijbetalen? En dan per kwartier of per sok die ze zelf willen aantrekken? Het staat er niet bij en dus gaat mijn fantasie op hol en zeg ik:
lees de Algemene Voorwaarden!

Deel dit verhaal
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Van oud naar nieuw

Op de laatste dag van het jaar mag ik nog een keer naar Stilleweer.Een ruime aula met uitzicht op het water. De

Een laatste vraag

Hij reed altijd over het parkeerterrein van het ziekenhuis waar ze werkte. Zo is hun relatie begonnen, inmiddels bijna 50 jaar geleden.

Scroll naar top