Uitvaart regelen? Bel direct

Afscheid

Ook bij het afscheid nemen van een jaar sta ik altijd even stil en blik terug. Zo ook bij dit jaar.
Het lijkt alsof 2018 voor mij in het teken stond van het hart. De operatie aan het hart van mijn geliefde, begin dit jaar, lijkt alweer ver weg. Vanwege het bijzonder goede herstel misschien wel.
Ik herinner me nog hoe we er samen over spraken, vanuit ons hart vertrouwden op een geslaagde operatie en een soepel en voorspoedig herstel. Ik herinner me ook het moment op de IC, heel even mocht ik er naartoe. Zijn lichaam op een bed, met toeters en bellen aan en om hem heen. Het leek alsof hij er zelf niet was, ergens anders wachtte tot ze klaar waren met zijn lichaam en hij dan weer terug op aarde zou keren.

Daarna begonnen we aan een nieuw gezamenlijk avontuur. Vanuit een wederzijds verlangen vorm te geven aan een stevige en solide basis onder onze voeten, hier op aarde. Een avontuur wat zich gaat uitbreiden en vastere vormen krijgt in het komende jaar.

Ook beide dochters maakten dit jaar bewegingen naar buiten. De liefde voor hun allebei is zo voelbaar in mijn hart dat het me ’s nachts af en toe wakker hield, me liet stilstaan bij mijn rol als moeder. Prachtig dat ze uithuizig en zelfs uitlandig zijn om zichzelf te ontwikkelen.

De behoefte aan stilstaan resulteerde ook in het maken van een boek dit jaar. Omdat ik het iedereen gun, zo af en toe eens bewust stil te staan. Bij wie je bent, waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt. Stilstaan bij vragen over waarom en hoe je bepaalde keuzes hebt gemaakt. Bewust maken ook wat onbewust aanwezig is in je leven.

Zo kijkend wil ik graag iedereen bedanken die ik ben tegengekomen dit afgelopen jaar waarvan we nu afscheid nemen. Ontmoetingen voor korte of langere tijd, vluchtige of diepgaandere momenten. Ze zijn me allemaal dierbaar. Dank daarvoor.

Ik wens iedereen een hele goede overgang van het oude naar het nieuwe jaar. Voor 2019 alle goeds, veel liefde en gezondheid.

Deel dit verhaal
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Van oud naar nieuw

Op de laatste dag van het jaar mag ik nog een keer naar Stilleweer.Een ruime aula met uitzicht op het water. De

Een laatste vraag

Hij reed altijd over het parkeerterrein van het ziekenhuis waar ze werkte. Zo is hun relatie begonnen, inmiddels bijna 50 jaar geleden.

Scroll naar top