Uitvaart regelen? Bel direct

Afscheid van oma

Ze heeft haar allermooiste jurk aangedaan. Want vandaag gaat ze voor de allerlaatste keer naar oma Assen. Ze heeft meer oma’s maar naar deze oma is het altijd een heel eind rijden. Ze wist wel dat oma soms ziek was maar niet dat ze al dood zou gaan. Zo snel al, ze kende haar nog niet eens heel lang. Toch had mama verteld dat oma was gaan slapen en niet meer wakker was geworden, vreemd toch. En nu gaat ze nog een laatste keer naar oma.
Ze heeft al een tekening gemaakt want dat vindt oma altijd mooi.

Alle grote mensen zijn ook gekomen. Oom Bert en tante Ina en de rest ook. Maar wanneer gaat ze nou naar oma? Eindelijk zegt de mevrouw dat ze naar binnen mogen. Huppelend rent ze voor iedereen uit om snel naar oma te gaan. Daar ligt ze dan. In een houten kist. Maar ze heeft haar kleren aan. Dat is raar toch? Mama had verteld dat oma sliep en zo was doodgedaan, dus hoe kan het dan dat ze haar kleren aan heeft? Ook heeft mama verteld dat oma nu koud is. Ze klimt op de baar en probeert in de kist te klimmen, maar dat vindt mama niet goed. Gelukkig kan ze er precies bij met haar handje en ze drukt in oma’s wang en op haar ogen om te kijken of die nog weer opengaan. Maar dat lukt niet. Wel voelt ze dat oma echt heel koud is geworden. Dus ze rent naar oma Truus om meteen te vertellen dat oma Assen heel koud is. Dat moet jij ook voelen oma Truus!

Als de muziek begint en alle mensen binnenkomen voelt ze plotseling dat ze moet huilen. Heel hard want het is toch echt niet leuk. En ze heeft honger, wanneer krijgt ze een broodje? En wat gaat er nou met oma gebeuren? Dan gaat mama wat vertellen over oma, ze moet ook een beetje huilen. Mama is ook verdrietig. Maar wat praat mama lang, ze wil gewoon weer bij haar op schoot zitten.

Eindelijk is het dan afgelopen. Gelukkig, want mama heeft snoepjes meegenomen voor na die tijd, dus nou mag ze een snoepje.

Deel dit verhaal
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Van oud naar nieuw

Op de laatste dag van het jaar mag ik nog een keer naar Stilleweer.Een ruime aula met uitzicht op het water. De

Een laatste vraag

Hij reed altijd over het parkeerterrein van het ziekenhuis waar ze werkte. Zo is hun relatie begonnen, inmiddels bijna 50 jaar geleden.

Scroll naar top